Patrimoni Natural

Pel que respecta al nostre patrimoni natural, Torres de Segre es troba immers entre dos espais naturals molt rellevants al Segrià sud catalogats com a Xarxa Natura 2000 i Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

Per un costat tenim l’ENP de l’Aiguabarreig Segre-Cinca i per l’altre l’ENP dels Secans del Segrià i Utxesa, aquest darrer espai, a més te dues categories més de protecció, la es tracta d’una Reserva Natural de Fauna Salvatge i està recollit com a Zona humida al respectiu Catàleg.

DSC_8364
Resclosa o assut al rius Segre, al seu pas per Torres de Segre. ENP de l’Aiguabarreig Segre-Cinca

 

març2016 (21)
RNFS i Zona humida d’Utxesa.  ENP dels Secans del Segrià i Utxesa

Aquest camí uneix els dos Espais naturals mencionats, sent un eix vertebrador fonamental per l’ús públic d’aquest dos espais, a la vegada que dona vida i fomenta el desenvolupament rural a la zona, facilitant que els usuaris puguin accedir als diferents serveis que ofereix Torres de Segre, gaudint tot plegat del seu patrimoni cultural.Camí Natural Aiguabarreig Segre-Cinca i RNFS i Zona Humida d’Utxesa

On estem

Si t’agrada la fotografia de natura i paisatge pots compartir-les amb nosaltres fent servir el grup facebook ENP d’Utxesa i Torres de Segre, fes-te amic.

Per a més informació et pots adreçar a al Punt d’Informació i Centre d’Interpretació de la RNFS i Zona humida d’Utxesa

Cal dir que tot dos Espais formen part del Projecte de cooperació Espais Naturals de Ponent, que té com objectiu promocionar els espais naturals de ponent a partir d’una marca conjunta, per tal de millorar l’oferta turística i, en conseqüència, crear activitat econòmica al territori.

Les comarques de l’àmbit de ponent acullen molts elements d’interès paisatgístic, natural i històric, alguns coneguts, però molts susceptibles de ser potenciats i divulgats en un marc d’oferta turística de qualitat. En efecte, determinats tipus d’espais naturals, amb les seves espècies i paisatges singulars, únicament es troben en aquestes comarques, els ambients de secà els quals conviuen amb zones aigualoses. La gran diversitat paisatgística representa un atractiu i un recurs de promoció turístic que pot canalitzar en un desenvolupament econòmic local. És per tot això, que es pretén divulgar els espais naturals de ponent.

Us convidem a visitar els Espais Naturals de Ponent, espais on s’hi troba espècies i paisatges singulars. Una combinació de zones de secà amb zones aigualoses que formen un valor natural i paisatgístic que cal descobrir. En aquest web trobaràs tota la informació rellevant, així com els serveis que ofereixen els espais per poder visitar-los.logo_ENP